The day after…

Het zit er weer op! De jongveekeuring 2023! Zaterdag 16 september gingen er 60 dieren de ring in om gekeurd te worden op voorbrengen of showmanship, toilet en exterieur.

meer “The day after…”

Opgeven voor de keuring 2023

Eindelijk is het zover! Vanaf vandaag, 12 mei, is het mogelijk om je op te geven voor de keuring op 16 september 2023 georganiseerd door Koc Rouveen/Staphorst e.o.

Dit jaar mogen er kalveren, pinken met en zonder topline, vaarzen en babykalveren deelnemen. Aanmelden is mogelijk tot 16 juli.

meer “Opgeven voor de keuring 2023”

Keuring 2023

Het lijkt erop dat het mooie weer is begonnen! De koeien staan al bij verschillende veehouders in de wei en de loonwerkers krijgen het aankomende week druk met inkuilen. Het bestuur van Koc Rouveen/Staphorst e.o. is ook weer aan de slag gegaan voor de keuring 2023!

meer “Keuring 2023”

The day after….

Gisteren was het dan eindelijk zover: Jongveekeuring 2022!

De 38 deelnemers die op zaterdag 17 september, samen met hun dier, de ring in mochten stappen waren de afgelopen maanden druk aan het oefenen, wassen en poetsen geweest. Alle dieren, met uitzodering van de babykalfjes, mochten twee keer in de ring komen om aan de jury te laten zien hoe mak ze hun dier hadden gemaakt (voorbrengen, hoe schoon en mooi geschoren hun dier was (toilet) en hoe hun dier was gebouwd (exterieur). Dit jaar was de keuring bij Loon- en grondverzetbedrijf Trompetter in Rouveen.

meer “The day after….”

Nog een paar nachtjes slapen….

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het echt zover! De jongveekeuring georganiseerd door Koc Rouveen/Staphorst e.o. op 17 september a.s.

Afgelopen weken hebben er 40 deelnemers veel geoefend en veel gewassen om te gaan strijden om kampioen voorbrengen, toilet of exterieur te worden. Tijdens de keuring zullen er kalfjes, pinken en babykalfjes de ring in stappen.

meer “Nog een paar nachtjes slapen….”