De versierwedstrijd gaat door!

Dit jaar bestaat Koc Rouveen/Staphorst 10 jaar. Uiteraard willen we dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom heeft het bestuur een versierwedstrijd bedacht.

Nadat alle kampioenschappen hebben plaats gevonden en het bekend is gemaakt wie de algemeen kampioenen kalveren en pinken komt er nog een rubriek de ring in. De versierwedstrijd! In deze rubriek komen alle deelnemers van de kalveren en babykalveren die zich hebben opgegeven voor de versierwedstrijd de ring in.

Ze hebben hun kalf en zich zelf zo leuk, gek, ludiek mogelijk verkleed en laten hun creaties aan een deskundige jury zien. Waar moet je dan aan denken? Ze mogen het zo gek en bijzonder maken als ze zelf willen. Gaan de deelnemer en kalf samen een dagje naar het strand en staan ze klaar om het water in te springen? Of zullen ze als een versieerde kerstboom de ring in stappen? Wie weet wil het kalf een keer een paard zijn en gaan de deelnemer als kalf en cowboy de ring in. Kortom een rubriek waar de deelnemers zich mogen uitleven en het publiek zich op mag verheugen.

In Nederland, wat bij het bestuur bekend is, kennen we de versierrubriek niet bij jongveekeuringen. In de ponywereld komt er wel regelmatig een versierwedstrijd voor en worden er prachtige creaties bedacht.

In België wordt er wel elkaar een versierrubriek georganiseerd tijdens een kalverkeuring. Hier hebben we ook verschillende foto’s van creaties van ontvangen. Zoals te zien is op de foto’s wordt hier flink uitgepakt iets wat het bestuur niet van zijn deelnemers verwacht. Het belangrijkste is dat iedereen lol in heeft om mee te doen of er naar te kijken!

Er zijn al 10 deelnemers die aan deze rubriek gaan mee doen! Inschrijven kan nog steeds! Klik dan hier.

Uiteraard winnen de drie mooiste, gekste, ludiekste versieringen een prijs!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *