The day after….

Gisteren was het dan eindelijk zover: Jongveekeuring 2022!

De 38 deelnemers die op zaterdag 17 september, samen met hun dier, de ring in mochten stappen waren de afgelopen maanden druk aan het oefenen, wassen en poetsen geweest. Alle dieren, met uitzodering van de babykalfjes, mochten twee keer in de ring komen om aan de jury te laten zien hoe mak ze hun dier hadden gemaakt (voorbrengen, hoe schoon en mooi geschoren hun dier was (toilet) en hoe hun dier was gebouwd (exterieur). Dit jaar was de keuring bij Loon- en grondverzetbedrijf Trompetter in Rouveen.

In de ring werd door een vakkundige jury bestaande uit Johannes Schipper (Jury voor toilet en voorbrengen), Harry Schuiling en Thomas Prent ( Jury voor exterieur en bij de pinken showmanship en toilet) de dieren en deelnemers met een punten beoordeeld. Wie aan het eind van de dag de meeste punten had werd uitgeroepen tot algemeen kampioen kalveren of algemeen kampioen pinken.

Rond 12.00 uur kwamen de 4 babykalfjes in de ring. De deelnemers, kinderen tussen de 2 en 6 jaar, mochten laten zien dat ook zij goed hadden geoefend met hun kalfje. Voor Koc Rouveen/Staphorst e.o. zijn dit de deelnemers van de toekomst!

‘Smiddags werden alle finales gelopen en mochten er zowel van de rubriek junioren ( kinderen t/m 11 jaar) als senioren (kinderen vanaf 12 jaar) een kampioen en reserve kampioen voorbrengen, toilet en exterieur bekend worden gemaakt. Bij de pinken werden er ook kampioenen en reserve kampioenen bekend gemaakt. Ditmaal voor showmanship, toilet en exterieur.

Het liefst organiseert Koc Rouveen/Staphorst e.o. de jongveekeuring buiten. De afgelopen week is ook nauwlettend alle weerapps in de gaten gehouden. Uiteindelijk is er op donderdagochtend het besluit genomen om de keuring overdekt te organiseren. Dit hield in: de ringen waar de deelnemers in moesten lopen waren in de kapschuur en de balie waaraan de deelnemers hun dier kon neerzetten om te laten rusten waren in grote partytenten. Uiteindelijk was het bestuur blij met dit besluit want zaterdag zijn er wel een paar flinke buien gevallen. Helaas stond de wind wel in de kapschuur waardoor de bezoekers rondom de ring het niet altijd even warm hadden.

Ondanks het weer mochten we gelukkig veel bezoekers ontvangen. Er zijn verschillende mensen geweest die het nog nooit hadden gezien en toch eens wilde kijken wat een jongveekeuring inhield. Deze mensen keken hun ogen uit en waren verbaasd wat er allemaal bij kwam kijken om de dieren uiteindelijk in de ring te laten lopen en wat er gedaan wordt door het bestuur om het mogelijk te maken.

Het bestuur kijkt terug om een geslaagde dag waarbij de sfeer onder de deelnemers fantastisch was. Wij willen via deze weg alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren, bezoekers en uiteraard Loon- en grondverzetbedrijf Trompetter hartelijk bedanken voor hun hulp, aanwezigheid, enthousiasme, bijdrage, bezoek en het beschikbaar stellen van de locatie. Zonder al deze mensen kan het bestuur geen keuring organiseren! Hartelijk dank!

Hieronder geven we graag onze kampioenen en reserve kampioenen een podium:

Junioren

Kampioen Voorbrengen                             

Jesse Nathan Timmerman

Reserve kampioen Voorbrengen             

Ilse Timmerman

Kampioen Toilet

Lianne Klunder

Reserve kampioen Toilet

Laura Prins

Kampioen Exterieur 

Job Roetman

Reserve kampioen Exterieur 

Ilse Timmerman

Senioren

Kampioen Voorbrengen

Evelien Bloemhof

Reserve kampioen Voorbrengen

Vera Timmerman

Kampioen Toilet

Mathijs Klunder

Reserve kampioen Toilet

Stefan Kuiper

Kampioen Exterieur 

Evelien Bloemhof

Reserve kampioen Exterieur

Mathijs Klunder

Pinken

Kampioen Showmanship

Evelien Bloemhof

Reserve kampioen Showmanship

Arnoud Bloemert

Kampioen Toilet

Anouk Bloemhof

Reserve kampioen Toilet

Evelien Bloemhof

Kampioen Exterieur

Jenienke van Zeumeren

Reserve kampioen Exterieur

Evelien Bloemhof

Algemeen kampioen kalveren

Evelien Bloemhof

Algemeen kampioen pinken 

Rosalyn Boldewijn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *